How to prepare சிக்கன் வடை – Chicken Vada. Cooking steps in Tamil and English
In Tamil
Ingredients
- சிக்கன் (boneless ) -150 கிராம்
- சின்ன வெங்காயம் -50 கிராம்
- கரம் மசாலா -1 ஸ்பூன்
- இஞ்சி ,பூண்டு விழுது -அரை ஸ்பூன்
- உப்பு -தேவையான அளவு
- பிரட் தூள் -150 கிராம்
- முட்டை -1
- எண்ணெய் -தேவையான அளவு
Method
Step 1
முதலில் வெங்காயத்தை பொடியாக நறுக்கி கொள்ளவும்.பின்பு சிக்கனை மிக்ஸ்யில் நைசாக அரைத்து வைத்துக் கொள்ளவும்.அரைத்து வைத்த பின்பு சிக்கனுடன் ,கரம் மசாலா தூள் ,இஞ்சி ,பூண்டு விழுது,வெங்காயம் மற்றும் உப்பு போட்டு பிசைந்து வைத்துக் கொண்டு வடையாக அல்லது உருண்டைகளாக உருட்டி வைத்துக் கொள்ளவும்.
Step 2
பின்பு ஒரு பாத்திரத்தில் முட்டையை உடைத்து அதில் உள்ள வேளை கருவை மற்றும் ஊற்றி கொள்ளவும் .பின்பு ஒரு பிளேட்டில் பிரட் தூளை வைத்து கொள்ளவும்.பின்பு ஒரு கடாயில் எண்ணெய் ஊற்றி அதில் உருட்டி வைத்த உருண்டைகளை முட்டையில் பிராட்டிய பின்பு அதை பிரட் தூளில் போட்டு பிரட்டி எடுத்து எண்ணெய் போட்டு பொரித்து எடுக்கவும்.இப்போது சிக்கன் வடை ரெடி .
In English
Items required
1. Boneless Chicken – 150 gm
2. Small Onions – 50 gm
3. Garam Masala – 1 Spoon
4. Ginger Garlic Paste – 1/2 Spoon
5. Salt – as required
6. Bread Crumbs – 150 gm
7. Egg – 1 nos.
8. Oil – as required
Preparation Guide
Chop the small onions in to pieces. Grind it along with Chicken to make it as paste. With the paste, now add garam masala, chopped onions, ginger garlic paste and salt. Mix it throughly so that the masala mixes well with chicken and other ingredients. Once mixed throughly make the paste in to your desired shape like balls or like vada shape.
In a vessel, break the egg and use only the white part in the egg (Don’t add the yellow from Egg). Add the bread crumbs along with white part of egg in vessel and mix it throughly. Pour oil in Kadai as required. Dip the vada or the shape you made with egg bread crumb mix and deep fry in the Kadai pan to make tasty chicken vada.
கருத்துகள் இல்லை:
கருத்துரையிடுக